Servicii de intermediere executare silita
In cadrul sistemului juridic romanesc, executare silita reprezinta a doua etapa in cadrul procedurilor civile sau comerciale.
Obiectivul principal al executarii silite este de a asigura recunoasterea efectiva si eficienta a drepturilor conferite de un titlu executoriu.
Drept urmare, executarea silita permite titularului unui drept stabilit prin titlul executoriu, sa oblige, prin intermediul autoritatii competente, persoana fizica sau juridica care a incalcat dreptul respectiv sa se conformeze dispozitiilor cuprinse in titlul executoriu.
Parti intr-un dosar de executare silita sunt
- creditorul, persoana fizica /juridica, caruia i se datoreaza sume de bani sau prestatii ;
- debitorul, persoana fizica /juridica, care datoreaza sume de bani sau prestatii.
Executorul judecatoresc este un organ de executare numit in functie de Ministrul Justitiei care aduce la indeplinire obligatia stabilita printr-un titlu executoriu , care nu a fost adusa la indeplinire de bunavoie.
Titlul executoriu poate fi reprezentat de o hotarare a unei instante civile, comerciale sau penale, contract de credit al unei institutii de credit, inscrisuri autentice notariale, instrumente de plata (file C.E.C, bilete la ordin ) precum si orice alte hotarari sau inscrisuri care potrivit legii, pot fi puse in executare.
Executarea silita nu se poate face decat in prezenta unei creante certe, lichide si exigibile.
Activitatea executorilor judecatoresti este reglementata din punct de vedere legal prin legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti cu modificarile si completarile ulterioare,
Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000 si normele metodologice stabilite prin Codul de Procedura Civila intrat in vigoare in data de 15 februarie 2013.
Este important de stiut faptul ca onorariile executorilor judecatoresti ca si celelalte cheltuieli de executare silita cad in sarcina debitorului de la care urmeaza a fi recuperate integral.Insa, acest lucru presupune ca debitorul sa aiba bunuri sau venituri care pot fi executate silit. Cu toate acestea, legiuitorul a prevazut ca partea care solicita indeplinirea unui act sau a altei activitati care intereseaza executarea silita este obligata sa avanseze cheltuielile necesare in acest scop.
In situatia in care detineti un titlu executoriu, SOFT COLLECTION MANAGEMENT, prin intermediul colaboratorilor nostri executori judecatoresti, va asigura punerea in executare prin toate formele de executare silita, a titlurilor detinute.
Serviciile oferite de SOFT COLLECTION MANAGEMENT:
- Investigarea debitorului privind situatia economica, litigiile in care este implicat ca si debitor, istoricul executarilor silite in cadrul dosarelor administrate de compania noastra.
- Investirea cu formula executorie pentru titlurile care nu sunt sentinte judecatoresti(instrumente de plata refuzate – file CEC, bilete la ordin, contracte de credit, inscrisuri autentice etc)
- Contactarea mai multor executori judecatoresti competenti din punct de vedere teritorial, solicitarea ofertelor de preluare si negocierea acestora. Ofertele de preluare vor fi analizate impreuna cu clientul, urmand a stabili propunerea optima in dosarul in cauza;
- Intocmirea documentatiei pentru deschiderea dosarului de executare silita;
- Urmarirea desfasurarii procedurilor in cadrul dosarului de executare silita si suport in relatia cu executorul judecatoresc si cerintele acestuia.
- Informarea clientului cu privire la evolutia dosarului de executare silita
Pentru a putea pregati si transmite o oferta financiara, va invitam sa ne scrieti la adresa
office@softcollection.ro sau sa ne contactati telefonic la 0786.542.194.